Київ, Антоновича 170/1б, м.Либідська

Значення тату Будда

Нанесення татуювань на тіло не просто данина моді, а продумане рішення. Вирішив прикрасити себе зображенням ретельно продумає ескіз, розмір, колір. Велика увага приділяється значенню символіки, яка залишиться з вами назавжди. Віросповідання-це основа світогляду. Вкрай рідко, люди змінюють релігію. Тому нанесення тату, що відображає ставлення до певної віри, робиться усвідомлено. Прихильники філософії буддизму в Києві для ескізу виберуть зображення Будди.

Зміст:

будда тату

Значення символу Будда в тату

Відмінність буддизму від інших релігій в тому, що це не поклоніння певному Божеству, а філософія, сенс якої в досягненні просвітлення, коли щастя людина знаходить всередині себе. Досягти такого стану вкрай складно, але це вдалося звичайній людині з плоті і крові: його ім’я Сіддхартха Гаутама. Саме він став основоположником даної течії. Народжений в царській родині, він відмовився від матеріальних благ і після багаторічних поневірянь почав шукати істину всередині себе. У моменти молитов і роздумів до нього прийшло просвітлення, і він отримав відповіді на всі питання. Після цього він отримав ім’я Будда “просвітлений”.

будда тату реализм

Вибір ескізу із зображенням Будди, в першу чергу, показує приналежність до даного філософського вчення і бажання жити за його принципами. Також означає, що в пріоритеті у людини духовні цінності, а не матеріальні блага.

Хто і чому вибирає

Східна філософія стає все більш популярною у всьому світі, це радує. Тому що, в першу чергу, має на увазі бажання людини розібратися в собі, духовно розвиватися, не обмежуватися тільки матеріальними цінностями в житті. Набивати зображення Будди будуть ті, хто дотримуються цього філософського вчення. Це люди, які прагнуть досягти нірвани.

Багато хто робить вибір такого ескізу, вважаючи його потужним оберегом від сил зла. Зображення східного божества є універсальним татуюванням, його наносять як чоловіки, так і жінки незалежно від віку.

будда тату акварельБагато хто робить вибір такого ескізу, вважаючи його потужним оберегом від сил зла.

  1. Жінки/дівчата. Зупиняють свій вибір на Будді, прагнучи досягти душевної рівноваги, знайти спокій. Деякі дівчата, піддаючись імпульсивності, можуть зробити тату, щоб показати своєму обранцеві, що поділяють його переконання. Але навіть якщо вони не стануть буддистами, дане зображення навряд чи принесе будь-які негативні емоції, тому що Будда – спокій, і це вже завжди буде з тобою.
  2. Чоловіки/юнаки. Представники сильної статі рідше піддаються імпульсам, тим більше у вираженні свого світогляду і духовного шляху. Вибравши ескіз Будди, вони показують, що йдуть по шляху досягнення духовної досконалості. Якщо в минулому були помилки, то володар такого тату готовий виправити їх, тому що життєві цінності переосмислені.

будда тату дотворк

Вибирають татуювання з Буддою не обов’язково тільки буддисти. Це може зробити будь-хто, кому зрозуміла дана філософія. Буддисти ніколи не вважатимуть образою, якщо зображення їх вчителя буде у людини поза цією релігією. Її може набити будь-який бажаючий, хто приймає принципи послідовників Гаутами.

Варіанти зображення Будди на шкірі

  1. Голова Будди. Вибір символу мудрості і просвітлення говорить про рішучість досягти духовних висот слідом за вчителем. Такі люди в прийнятті рішення покладаються на інтуїцію, вони не будуть питати поради у оточуючих, а віддадуть перевагу отримати її, занурившись в медитативний стан.
    будда тату на руке
  2. Гаутама, що сидить в медитації. Такий вибір не зробить новачок в буддизмі. Це людина, що не поверхнево вивчила філософію Будди, а здатна відмовитися від мирських радощів на користь духовних насолод.
  3. Будда, що Сміється. Символізує щастя і благополуччя без матеріальних благ.
  4. Ідучий Будда. Для того, щоб досягти вищих знань у філософії, необхідний той, хто поведе по потрібному шляху. Вибір такого малюнка говорить про те, що в земному житті є вчитель.

будда тату на плече

Місця нанесення тату Будда на тілі

Зображення Будди досить великий за розміром малюнок, а якщо врахувати супроводжуючі його елементи, то вибір місця на тілі повинен бути досить великим, щоб тату виглядало гармонійно. Тому вибирають такі місця як спина або груди.

 Якщо ескізи невеликі за розміром, тоді їх доречно нанести на передпліччя.

Люди, що  проповідують філософію буддизму досить трепетно ставляться до місць нанесення лику Будди, тому не рекомендується зображення на стегні або інтимних місцях. Такий вибір може привести до засудження з боку.

будда тату чб

Додаткові символи

Найчастіше, вибравши тату Будди, супроводжують його додатковим малюнком. Цим хочуть показати відмінну особливість свого ставлення до даної філософії.

  1. Сліди Будди. Присутність божественної сили на Землі. Вказують на можливість кожного з нас йти по його стопах
  2. Лотос. Символ чистоти. Розташована поруч з Гаутамою ця квітка говорить про чистоту помислів володаря і бажанні здійснювати тільки добрі справи
    будда тату цвет
  3. Колесо Дхарми. Колесо життя. У цьому символі закладені всі фази людського життя. Це кругообіг народження і смерті, причини і наслідки, безперервна зміна

  4. Вузол. Символ гармонії. Два світи людини взаємопроникають і доповнюють один одного.

  5. Мандала. Фігура, що втілює космос і Всесвіт у взаємозв’язку. Символізує цілісність реальності і духовності

Наносячи на тіло татуювання, люди, як і багато століть тому, прикрашають себе. Зважившись виконати тату, вже усвідомлено підходять до вибору ескізу. Зображення Будди задовольнить будь-яким запитам: це і красиво, і вираз внутрішнього світу, і своєрідний оберіг.

ПОДИВІТЬСЯ ГАЛЕРЕЮ З ФОТО-ПРИКЛАДАМИ ТАТУ БУДДА

Нажмите иконку, чтобы сохранить!

error: КОНТЕНТ ПІД ЗАХИСТОМ! ЗБЕРЕЖІТЬ/ПЕРЕШЛІТЬ/СКОПІЮЙТЕ ПОСИЛАННЯ НА СТОРІНКУ ЧЕРЕЗ СОЦ.МЕРЕЖІ, ЗАКЛАДКИ БРАУЗЕРА, ЗАМІТКИ ВАЙБЕР І ТП...