Київ, Антоновича 170/1б, м.Либідська

Християнські татуювання

Татуювання, як вважають багато людей, в християнстві заборонене. Але швидше цю думку можна назвати правдивою лише частково. Біблія вказує, що бити малюнки на тілі не варто лише з тієї причини, що це модифікація тіла, яке було дано Господом і нам потрібно зберігати його в первозданному вигляді.

Але цікаво те, що навіть люди, які називають собі віруючими християнами, не проти зробити цікавий малюнок на своєму тілі, при цьому вони впевнені, що гріхом це не є. Спробуємо розглянути дане питання глибше і зрозуміти, чи можна назвати нанесення християнських тату чимось неналежним.

Зміст

христианские тату

Як релігія відноситься до мистецтва художнього татуювання?

Люди і в ісламі, і в християнстві, і в буддизмі роблять собі татуювання. У нашій країні, звичайно, велика частина населення себе зараховує саме до християнської віри. Але досі немає чіткого розуміння того, гріх чи ні – робити малюнки на тілі. І пов’язано це насамперед з неоднозначним трактуванням цього моменту в релігійних книгах.

Так чи інакше татуювання згадуються тільки в Старому Завіті. Зокрема, в Лев.19:28 вказується, що «заради померлих не робіть нарізів на тілі Вашому і не наколюйте на собі письмен». Цей вислів священики стали тлумачити як те, що побожним людям не варто прикрашати своє тіло різними малюнками, тобто робити татуювання заборонено. Але, якщо розглядати питання більш глибше, то не все так однозначно.крест тату предплечье

Сам рядок «наколювання письмен» не має ніякого відношення до мистецтва художнього татуювання. При цьому зрозуміло, що швидше за все мова йде про письмена, які наколюються на честь померлої людини. Суть тут більш в скорботі, в тому, що не варто сумувати довго про покійного, а тим більше і робити в його честь траурні письмена на своєму тілі. І в тексті прямо не вказано про те, що ця дія є гріхом. Написано лише «не робіть».

Можна розглянути питання і з іншого боку. Гріх трудитися у вихідний день? Насправді в Старому Завіті вказується, що категорично не можна працювати в суботу! Але чи так багато сучасних хлопців і дівчат можуть собі дозволити витратити один день на те, що абсолютно нічого не робити? Звичайно ж, ні. Та й вихідний вже перенесений на неділю, тобто в суботу працювати вже не гріх… Правила і канони, зазначені в Старому Завіті через більш ніж дві тисячі років втратили свою актуальність. І безліч людей порушують їх кожен день, нехай навіть і вважають себе глибоко віруючими людьми.

крестик мини татуВиглядають мініатюрні малюнки на тілі цілком собі аскетично і лаконічно.

У Новому Завіті (Вчення Ісуса Христа для Християн) про татуювання зовсім не згадується. Але багато хто вважає, що Ісус не поставився б з самого позитивного боку до мистецтва художнього розпису тіла. Але чому це саме так? Ісус насамперед вказав людям на важливість ведення скоромного і навіть аскетичного способу життя, він говорив про те, що не варто привертати до себе підвищену увагу. Але чи буде привертати увагу маленьке татуювання на плечі або на зап’ясті, короткі написи, тату обереги тощо в наш час?

По фото видно, що виглядають мініатюрні малюнки на тілі цілком собі аскетично і лаконічно. Наприклад трубка на руці – це навіть не символ любові до моря. Це Іхтіс, древній акронім або монограма імені Ісуса Христа. Зрозуміло, що таке зображення навпаки говорить про прихильність християнській вірі, ніж про те, що людина хоче розлютити вищі сили своєю нібито неналежною поведінкою. Не варто говорити і про тату на тілі з хрестами. За ним відразу зрозуміло, що людина хоче показати жертовність, свій зв’язок з християнською вірою.христианское тату на плече

Чи роблять християни татуювання?

Насправді, незважаючи на неоднозначне трактування можливості нанесення тату на тілі, багато християн ще з часів глибокої давнини робили собі татуювання. Наприклад, копти (перші християни, які проживають на території сучасного Єгипту) і сьогодні прикрашають своє тіло різними хрестами. Християнин, який зробив таке тату, замислюється про те, чому йому потрібно це, що саме він хоче показати релігійним татуюванням. І, зрозуміло, що у перших християн не вставало питання про те, тату – це гріх чи ні. У перших християн вже більше ніж 1900 років і не було ще ніяких суперечок з цього приводу.

тату верующих хрестьянНа цьому знімку 13 листопада 2012, юна дівчина-паломниця-копт робить традиційно татуювання під час церемонії в монастирі Мар-Гиргис, недалеко від Луксора, Єгипет.
[Фото: Бернарт Арманж / Associated Press]

Татуювання і християнство, як підтверджують численні історичні зведення, тісно взаємопов’язані між собою. Відомі випадки, коли малюнки на тіло із зображенням хрестів, Святих робили і стародавні християни і в інших странах. Це були англійські та італійські лицарі, учасники хрестових походів. По суті християнин, який вибирав це зображення, підкреслював те, що він розділяє вчення Ісуса, він теж здатний боротися з інаковіруючими, розплачуватися за гріхи, вчинені людством.

Які бувають християнські татуювання?

Значення тату з хрестами і тату з зображеннями святих будуть схожими. Перш за все вони вказують на те, що людина звикла жити відповідно до християнських канонів. При цьому цікаво і те, що в цілому будь-які релігійні ескізи, будь-то православ’я або Іслам, підкреслюють саме віру людини. Але є й інші варіанти, наприклад:крест тату с крыльями

  1. Тату з Ісусом Христовим розповідає про те, що людина готова пожертвувати собою заради іншого, прагне допомагати людям не тільки для того, щоб відчувати себе добре, але і тому, що по-іншому жити просто не може.
  2. Ескіз Божої Матері говорить про святість і духовність, мудрість і непорочність.
  3. Тату з Георгієм Побідоносцем вказує на сміливість і силу, твердість духу і рішучість людини.
  4. Малюнок з Миколою Чудотворцем говорить про сміливість, жалісливість, любов до ближнього.
  5. Рибка – цей простий образ є символом самого Христа, але не впадає в очі саме як релігійне тату.

Звичайно, тату – це гріх чи ні, вирішує кожна людина самостійно. Чи так це насправді ми, мабуть, ніколи не дізнаємося, так як однозначного трактування святих і їх думки з цього приводу немає. Навіть якщо тату це все-таки гріх, але не дуже великий! Не більше ніж нафарбувати губи помадою для дівчат або надіти золоту прикрасу для чоловіків. Прикрасити своє тіло – гріх це для Вас? Якщо Ви ведете повністю скромний спосіб життя і жіночий макіяж або золотий ланцюжок на тілі вважаєте великим гріхом, то татуювання робити не варто! У будь-якому випадку наші майстри тату салону Альянс в Києві готові виконати для вас незвичайні релігійні татуювання за індивідуальним ескізом.

Подивіться ГАЛЕРЕЮ з фото-прикладами християнських ТАТУ

Нажмите иконку, чтобы сохранить!

error: КОНТЕНТ ПІД ЗАХИСТОМ! ЗБЕРЕЖІТЬ/ПЕРЕШЛІТЬ/СКОПІЮЙТЕ ПОСИЛАННЯ НА СТОРІНКУ ЧЕРЕЗ СОЦ.МЕРЕЖІ, ЗАКЛАДКИ БРАУЗЕРА, ЗАМІТКИ ВАЙБЕР І ТП...